دکتر اسماعیلی مطرح کرد: بسیاری از «ام آر آی» های انجام شده در استان غیر ضروری است
سرپرست معاونت درمان دانشگاه، بسیاری از «ام آر آی» های انجام شده در استان را غیر ضروری دانست و گفت: سه دستگاه «ام آر آی» در مرکز استان و قائن وجود دارد و پیگیر نصب این دستگاه در بیمارستان های فردوس و طبس هستیم
 دکتر علی اکبر اسماعیلی با اظهار اینکه دستگاه «ام آر آی» یک وسیله تشخیصی تصویربرداری است نه وسیله درمانی که بعضی از بیماران به اشتباه فکر می‌کنند این دستگاه درمانی است. گفت: در ارتباط با بحث تشخیص نیز تعدادی از مراجعان فکر می‌کنند، از طریق تصویربرداری با «ام آر آی» تمام بیماری‌ها تشخیص داده می شود، از این جهت برخی از بیماران تصورشان بر این است که باید حتما «ام آر آی» از تمام بدن انجام شود.

وی با اظهار اینکه برخی از پزشکان نیز به واسطه اصراری که از طرف بیمار برای نوشتن «ام آر آی» بعمل می آید و برای اینکه رضایت بیمار را جلب کنند علی‌رغم عدم نیاز بیمار به انجام ا«ام آر آی» انجام آن را برای بیمار درخواست می‌کنند. تصریح کرد: انجام ا«ام آر آی» برای برخی از بیماران لازم است و باید انجام شود که پزشک مربوطه تجویز کرده و این یک نیاز واقعی است اما این‌که بیمار پزشک را تحت فشار نوشتن «ام آر آی» بگذارد و همکار پزشک نیز به دلیل جلب رضایت بیمار این اقدام را انجام دهد یک نیاز القایی است.
سرپرست معاونت درمان با تاکید بر اینکه تعداد قابل توجهی از «ام آر آی» هایی که برای بیماران درخواست می‌شود نیازهای القایی، غیر علمی و غیر استاندارد است و این سیستم درمانی را با حجم زیادی از درخواست‌ها و ترافیک انجام «ام آر آی» مواجه می‌کند. گفت:حتی در برخی از موارد درخواست «ام آر آی توسط متخصصین غیرمرتبط نوشته می‌شود، برای نمونه پزشکی که متخصص اعصاب و روان است برای انجام «ام آر آی» از اندامها و مفاصل بیمار هم درخواست می‌دهد. که در اینگونه موارد انجام برخی «ام آر آی» ها در تعهد بیمه نیست و بیمار باید هزینه را از جیب خود بدهد.
دکتر اسماعیلی با بیان این ‌که در کشور ما مدیریت منابع و تجهیزات استاندارد رعایت نمی‌شود، افزود: درخواست‌های القایی باعث مطالبه غیر ضروری و بیش از حدی می‌شود که می‌تواند منابع ملی ما را هدر بدهد.
وی تصریح کرد: باید این آگاهی بخشی عمومی را ارتقا دهیم که متاسفانه به دلیل نبود آگاهی از مباحث سلامت و درمان درخواست انجام «ام آر آی» از پزشک متخصص زیاد است و برخی از پزشکان نیز با درخواست های غیر ضروری انجام «ام آر آی» به این مسئله دامن می‌زنند.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه با اعلام اینکه بر اساس ارزیابی و بررسی‌های میدانی انجام شده در سطح استان بسیاری از درخواست‌های انجام «ام آر آی» غیر ضروری است. گفت: باید با استاندارد سازی و نظام سطح بندی خدمات اینگونه درخواست‌ها را علمی و استاندارد سازی کنیم.
دکتر اسماعیلی با بیان اینکه اگر درخواست انجام «ام آر آی» به موقع و درست باشد اصلا ترافیک «ام آر آی» در استان نخواهیم داشت.افزود: در مرکز استان دو دستگاه «ام آر آی» در بیمارستان‌های ولی عصر (عج) و امام رضا (ع) داریم که انجام «ام آر آی» در بیمارستان امام رضا (ع) به صورت شبانه روزی و حتی در روزهای تعطیل انجام می‌شود و فقط دستگاه چند ساعت در شبانه روز برای سرد شدن خاموش می‌شود.
وی با بیان این‌که انجام «ام آر آی» برای برخی از بیماران زمان زیادی می‌برد، عنوان کرد: برخی از بیماران نیاز به انجام «ام آر آی» قسمت های مختلف بدن دارند که بیش از یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد و این نیز بر ترافیک انتظار می‌افزاید.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه، با اشاره به وجود یک دستگاه «ام آر آی» در بیمارستان شهدای قائن که بیماران این شهرستان و مواردغیر اورژانسی حتی از مرکز استان نیز به آنجا مراجعه می‌کنند. گفت: بیماران شهرستان‌های سرایان و فردوس نیز تا زمان تجهیز این شهرستان‌ها به دستگاه «ام آر آی» می‌توانند از دستگاه بیمارستان قاین استفاده کنند.
دکتر اسماعیلی افزود: برای شهرستان‌های غرب استان از سال 1397 مبالغی با کمک خیران جمع آوری و قرار بود دستگاه «ام آر آی» برای بیمارستان فردوس نصب شود و علی‌رغم این‌که مکان در بیمارستان حضرت رسول (ص) فردوس آماده است اما دستگاه «ام آر آی» هنوز نصب نشده است.
وی با اظهار اینکه برای بیمارستان طبس نیز پیگیری هایی انجام شده و ساختمان محل نصب دستگاه «ام آر آی» در حال احداث است.خاطرنشان کرد: برای افزایش دستگاه «ام آر آی» در مرکز استان نیز از بخش خصوصی درخواست‌هایی داشتیم.
دکتر اسماعیلی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود طی 6 ماه آینده برای شهرستان‌های فردوس و طبس دستگاه ام‌ار‌آی نصب شود.افزود: امیدواریم با فرهنگ سازی درستی که با درخواست‌های درست و بجا، افزایش سطح سواد جامعه و حذف درخواست‌های القایی انجام شود بتوانیم خدمات خوبی با سرعت و بدون ترافیک برای بیمارانی که نیاز واقعی به انجام «ام آر آی» دارند انجام دهیم.
1401/04/15